כשאבן קיסר פגשה את הקונדיטור אלון שבו
3 דקות קריאה
שיתוף פעולה מקורי, מלא בטעם מעוצב והשראה חגיגית. אלון שבו וחברת אבן קיסר חברו
להפקה מיוחדת לכבוד חג השבועות. איך נולד הרעיון, מה מייחד את המתכון, ואיך נראית עוגת
מוס וניל קראנצ’ שוקולד על משטח אבן קיסר?
כל הפרטים והמתכון בפנים
“בחרתי ליצור עוגת מוס שמנת עם זיגוג במראה שיש. המתכון הותאם לחג השבועות
שהוא גם החג האהוב עלי, ויותר מכך נשען על דוגמאות משטחי האבן”, אומר הקונדיטור אלון שבו.
“התוצאה מרשימה מאוד, אך היא בסך הכול פשוטה לביצוע”.
“יצרנו יחד קומפוזיציה המורכבת משילוב של משטחי אבן קיסר יחד עם עוגה שעוצבה במראה שיש
ומצליחה להתקשר כך לרקע המשטחים. אבן קיסר מייצגת עבורי קו אסתטי נקי וגרפי
שמתקשר בצורה חד משמעית לסגנון האישי שלי. העובדה שניתן לקבל מראה צבעוני
עם טקסטורות מעניינות ואפקט טבעי, מאפשרת לי להשתמש במשטח בתור בסיס מושלם
להגשה וצילום של קינוחים. ניתן למעשה לבחור את הגוונים הנכונים של האבן ואת הדוגמה
המחמיאה כך שתשלב באופן מדויק לקינוח”.
עבור רינג בקוטר 20 ס״מ
לתחתית קראנצ׳ שוקולד:
60 גרם שוקולד חלב
40 גרם חמאה
50 גרם מחית נוגט
35 גרם פייטה
מוס וניל:
7 גרם ג׳לטין + 35 גרם מים (42 גרם מסת ג׳לטין)
125 גרם שוקולד לבן
125 גרם שמנת עבור הגנאש
½ כפית מחית וניל
125 גרם שמנת עבור קירור הגנאש
250 גרם שמנת להקצפה עבור הקיפול
(סה״כ 500 גרם שמנת מתוקה)
גלסאז׳ צבעוני:
10 גרם ג׳לטין + 50 גרם מים
200 גרם שמנת
100 גרם סוכר
40 גרם גלוקוזה או סירופ תירס
87 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל על בסיס מים בצבע שחור ובצבע לבן
אופן ההכנה
לתחתית:
מוס וניל:
גלסאז׳ שיש:
הרכבה סופית:
{{ subtitle }}
{{ i.desc }}
{{ subtitle }}
{{ subtitle }}