מיכל האן: שלב התכנון דומה בעיני לפתרון של פאזל
3 דקות קריאה
כשמעצבת הפנים מיכל האן קיבלה לידיה דירה לתכנון כדירת קיץ וחופש לתושבי חוץ ביפו, ההתאמה לפרוגרמה שהתקבלה מהלקוח לפונקציות הנדרשות בדירה התחשבה בעובדה שהדירה מערבית עם נוף ים מרהיב ומרפסת ענקית, שאליה פונים כל החללים החשובים בדירה. כך התקבלו יציאות וכניסות מכל חלל וחלל אל המרפסת רחבת הידיים, בקו תכנוני ועיצובי קליל וזורם. ״התחלנו מפרוגרמה תכנונית מגובשת״, היא מספרת, ״ועל ידי החיבור לאזור, ההשראה מחומרי הסביבה, חיפוי החוץ של הבניין וחיבורים פנימה אל תוך הדירה, תוכננה ונוצרה דירה שמשדרת כיף, חופש וקלילות, אך אינה מנותקת מהקונטקסט של האזור והסביבה״.
אל תוך התכנון נוצקה ההשראה של יפו, וההתפתחות המדהימה שמתרחשת באזור: צבעוניות הבניין והמשרביות המוזהבת, צבעי הסביבה המיוחדים, נוף הים הייחודי ליפו והגגות הצבעוניים והאקלקטיים – כולם השפיעו על בחירת החומרים והאביזרים שהיא ״אקלקטית ונועזת, מתחברת לסביבה ומייצרת קריצות קטנות של צבע והומור״.
האן מתמחה מזה 20 שנה בתכנון פנים במגדלים, מרמת תכנון הדירות בעבור לקוחות פרטים ויזמים, דרך תכנון משרדים, ועד תכנון לובאים ומתחמים שלמים. תהליך התכנון, היא מספרת, מתחיל תמיד מפרקטיקה, תכנון הפרוגרמה והבנת הרצון של המזמין. ״אנו מקיימים בסטודיו תהליך ומחקר מעמיק על הסביבה, על ההיסטוריה ועל ההקשרים החברתיים. לאחר מכן מגיע שלב התכנון הדומה בעיני לפתרון של פאזל. אנחנו עורכים פעמים רבות במשרד מרתון תכנון ומחליפים בינינו פתרונות: זה השלב המועדף והאהוב עלי. לצד התכנון אנו מכינים לרוב לוחות השראה, אווירה וקונספט, שמחברים את שלב התכנון והמחקר, והם התשובה למשוואה שבין תכנון לעיצוב.
״תכנון ועיצוב נכונים מתחברים זה לזה כמקשה אחת. לא ניתן ׳להלביש׳ עיצוב על תכנון ולהפך. אני לא מתפשרת על חללים לא נוחים ולא יעילים, אם התכנון לא נכון ולא מדויק, חוסר הדיוק יצוף בהמשך הדרך. אני לא מוותרת על קו תכנון ששונה מהאני מאמין שלי. אני מאמינה שלכל מתכנן יש בשלב מסוים כתב יד ברור מאוד שעליו להיות נאמן לו, ולמרות שאנו חיים בעושר חומרי, אני מוצאת שאני החלטית ולא מעוניינת לתכנן משהו שמתנגש באמת התכנונית שלי״.
למטבח בדירה בחרה האן במשטח 510 – Impermia חדש ומדוקק של אבן קיסר מסדרת הפורצלן החדשה. כמעצבת, חשוב היה לה להתנסות בחומר חדש, אך בעיקר הייתה חשובה לה התאמתו הן מבחינה פרקטית והן מבחינה צבעונית ועיצובית לדירה. ״שוב פעלנו לחיבור הפרקטיקה – המשטח המדוקק מספק פתרון מדהים לדירת קיץ כזו: הוא לא נשרט, אפשר להניח עליו משטחים חמים מבלי לחשוש ואף לחתוך עליו בעזרת סכין, הבלאי לא ניכר, ולדירה שכזו שאינה מתוחזקת בצורה יום־יומית, הפתרון היה מושלם.
״לכל אלו – כסימן לאני מאמין שלנו – התחברה הצבעוניות ששידרה עניין רב עם חומרי המטבח. הגידים הבהירים חיזקו והדגישו את צבעי הארונות הבהירים, והמשטח הכהה משתלב נפלא עם האי ונותן תחושה של חיבור וייחוד לכל האלמנטים במטבח״.
{{ subtitle }}
{{ i.desc }}
{{ subtitle }}
{{ subtitle }}